FEMVOLUTION

Lieve lezers,

We houden allemaal van muziek, dat is geen vraag. De vraag is, wat voor muziek luister je dan op een doorgaande dag? Spotify is hier een goede hulp bij, deze streamingservice maakt voor ons al kant en klare lijsten die we zó, hoppakee, kunnen luisteren. Het enige wat wij hoeven te doen, is gewoon op play klikken. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag om een afspeellijst te maken met jouw favoriete nummers. En laat dat nou precies zijn wat ik heb gedaan. Een afspeellijst met alleen maar vrouwenpower. Van The Slits tot Beyoncé tot Bikini Kill. 135 nummers, 8 uur en 11 minuten. Pure femvolution. Hieronder een aantal van mijn favorieten.

EGO – Bibi Bourelly – I’m out of the norm since the day I was born / And I put this on life, I won’t ever conform. Omdat je niet altijd in de norm hoef te passen en je je al helemaal niet hoeft te conformeren aan een norm die niet bij jou past.

Video – India.Arie – And I ain’t built like a supermodel / But I learned to love myself unconditionally / Because I am a queen. Omdat elk meisje af en toe even eraan herinnerd moet worden dat ze een koningin is. Ook als ze niet het lichaam van een supermodel heeft.

*** Flawless – Beyoncé feat. Chimamanda Ngozi Adichie – I woke up like this / We flawless, ladies tell ‘em / Say I, look so good tonight / God damn, God damn. Omdat Bey (once again) even laten weten hoe de lepel in de pap zit. En dan nog de speech van Chimamanda Ngozi Adichie. PREACH.

Als jullie toevoegingen hebben, hoor ik het graag! Hieronder dus de afspeellijst, veel luisterplezier.

Liefs, Lauriene

Plaats een reactie